Definita cuvantului izotonic
IZOTÓNIC, -Ă adj. 1. (despre soluții) cu aceeași concentrație moleculară și presiune osmotică; izoosmotic. 2. contracție ~ă = contracție a unui mușchi cu scurtare maximă, tensiunea rămânând aceeași. (< fr. isotonique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu izotonic
MOTÓRIC, -Ă adj. Referitor la mișcare. [Cf. germ. motorisch]. Vezi definitia »
ANTITETÁNIC, -Ă, antitetanici, -ce, adj. Care combate sau previne tetanosul; antitetanos. – Din fr. antitétanique. Vezi definitia »
SEMINARÍSTIC, -Ă adj. Referitor la seminar; de seminar. [< it. seminaristico]. Vezi definitia »
ÓBLIC, -Ă, oblici, -ce, adj. 1. Înclinat față de o dreaptă sau față de un plan; pieziș, plecat, aplecat. ♦ (Substantivat, f.) Dreaptă care face un unghi diferit de 0° sau de 90° cu o altă dreaptă sau cu un plan. ♦ (Despre cilindri și prisme) Care are generatoarele (respectiv muchiile) înclinate față de bază; (despre conuri și piramide) cu dreapta care unește vârful cu centrul bazei înclinată față de bază. ♦ (Despre ochi) Cu colțurile exterioare ridicate spre tâmple; codat. ♦ Fig. (Despre priviri) Bănuitor, iscoditor. 2. (Lingv.; în sintagma) Caz oblic = nume dat uneori în gramatica română cazurilor genitiv și dativ, iar în gramatica altor limbi, în mod curent, tuturor cazurilor, cu excepția nominativului și a vocativului. – Din lat. obliquus, fr. oblique. Vezi definitia »
HIGROSCÓPIC, -Ă adj. (despre materiale) care poate absorbi umiditatea din aer. (< fr. hygroscopique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z