Definita cuvantului modernism
MODERNÍSM, modernisme, s. n. 1. Însușirea de a fi modern, caracterul a ceea ce este modern; atitudine modernă; preferință (exagerată) față de tot ceea ce este nou, modern. 2. Curent sau tendință din arta și literatura sec. XX, care neagă tradiția și susține principii de creație noi. – Din fr. modernisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu modernism
DIRIJÍSM s. n. sistem economic și politic care susține și practică o economie dirijată. (< fr. dirigisme) Vezi definitia »
AEROMODELÍSM s. n. 1. tehnica construirii de aeromodele. 2. activitate sportivă pentru construcția și lansarea aeromodelelor. (< fr. aéromodélisme) Vezi definitia »
CONFUZIONÍSM, -Ă s. n. 1. tendință de a crea confuzie. 2. mod de gândire confuz, încurcat. (< fr. confusionnisme) Vezi definitia »
FIDEÍSM s. n. Concepție care dă prioritate credinței religioase față de știință ori le pune pe același plan. – Din fr. fidéisme. Vezi definitia »
BASM, basme, s. n. 1. Narațiune (populară) cu elemente fantastice supranaturale, care simbolizează forțele binelui și ale răului în lupta pentru și împotriva fericirii omului. ◊ Expr. (Fam.) A se face de basm= a se face de râs. 2. Născocire, minciună, scornitură. – Din sl. basnĩ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z