Definita cuvantului juglandacee
JUGLANDACÉE IU-/ s. f. pl. familie de plante lemnoase, dicotiledonate apetale: nucul, hocori. (< fr. juglandacées)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu juglandacee
CALEA LACTEE, brîu luminos care se vede noaptea de la un capăt la celălalt al boltei cerești. Este format din miliarde de stele ale galaxiei noastre, care nu pot fi distinse cu ochiul liber. Cunoscută și sub denumirea de Calea Laptelui, Calea sau Drumul Robilor. Vezi definitia »
ACMÉE s. f. 1. apogeu, punct culminant. 2. fază în care o boală atinge intensitatea maximă. 3. cea mai evoluată fază de adaptare în filogenie și ontogenie. (< fr. acmé) Vezi definitia »
ALÉE, alei, s. f. Drum într-un parc, într-o grădină etc. așternut cu nisip sau cu prundiș și mărginit de arbori sau de flori. ♦ Stradă plantată cu arbori; stradă îngustă și scurtă; stradelă, intrare. ♦ Spațiu de circulație, mărginit pe ambele părți de elemente arhitecturale. [Pr.: -le-e] – Din fr. allée. Vezi definitia »
TEPEE s.f. invar. (Liv.) Cort conic al indienilor din preria americană. [Pron. ti-pí. / < engl., fr., it. tepee < cuv. sioux]. Vezi definitia »
AMARILIDACÉE s. f. pl. familie de plante monocotiledonate erbacee, cu staminele și ovarul aderent la calciu: ghiocelul. (< fr. amaryllidacées) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z