Definita cuvantului jurnal
JURNÁL s.n. 1. caiet de însemnări intime zilnice (despre tot ceea ce se întâmplă); observații științifice însemnate zi de zi. ◊ jurnal de bord = registru de însemnări pentru faptele care survin în timpul drumului unei (aero)nave; jurnal de cart = registru pe navele militare, deosebit de jurnalul de bord, în care ofițerul de cart înscrie date referitoare la navigație. 2. ziar, gazetă. 3. caiet, registru în care se înscriu operațiile de contabilitate zi de zi. 4. emisiune de radio sau de televiziune care prezintă știri, informații de imediată actualitate. (< fr. journal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu jurnal
canal de colectare a apelor provenite de la diferite surse Vezi definitia »
IMPARȚIÁL, -Ă adj. Nepărtinitor, obiectiv, drept. [Pron. -ți-al. / < fr. impartial, it. imparziale]. Vezi definitia »
TERMINÁL, -Ă I. adj. care formează ultimul element; aflat la extremitate, la vârf. II. s. n. 1. partea terminală a unui organ, a unei instalații etc. 2. (inform.) echipament care permite introducerea datelor și citirea rezultatelor la un calculator. 3. punct final al legăturilor cu un aeroport într-un oraș; stație-terminus pentru încărcarea și descărcarea containerelor. ◊ aerogară, punct de sosire sau de plecare a pasagerilor. 4. ansamblu de rezervoare și de pompe, depozit de produse petroliere, situate la extremitatea unei pipe-line. (< fr. terminal, lat. terminalis) Vezi definitia »
MERCURIÁL, -Ă adj., s.n. (Medicament) care conține mercur; de mercur, cu mercur. [Pron. -ri-al. / < fr. mercuriel]. Vezi definitia »
SUPRASTRUCTURÁL, -Ă, suprastructurali, -e, adj. Care ține de suprastructură, privitor la suprastructură. – Supra- + structural. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z