Definita cuvantului kilomol
KILOMÓL s. m. cantitate de substanță a cărei masă, exprimată în kilograme, este, numeric, egală cu masa moleculară. (< kilo- + mol)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu kilomol
FRIVÓL, -Ă, frivoli, -e, adj. (Despre oameni) Care este preocupat de lucruri neserioase, care umblă după plăceri ușoare; ușuratic. ♦ (Despre lucruri, fapte, atitudini) Lipsit de seriozitate, de temeinicie, de importanță. – Din fr. frivole, it. frivolo. Vezi definitia »
PROFITEROL, profiteroluri, s.n. Preparat de patiserie din aluat opărit, cu aspect de gogoașă mai mare sau mai mică, umplută ulterior cu o compoziție sărată sau (cel mai adesea) dulce (cremă de patiserie, frișcă, înghețată); prin ext. înghețata servită în profiteroluri. Vezi definitia »
PODZÓL, podzoluri, s. n. Sol nisipos și lutos, de culoare cenușie, sărac în calciu, cu fertilitate naturală slabă, care se formează sub vegetația pădurilor, într-un climat rece și umed. – Din fr. podzole, germ. Podsol, rus. podzol. Vezi definitia »
FORMÓL s.n. Soluție apoasă de formaldehidă, folosită ca dezinfectant; formalină. [< fr. formol]. Vezi definitia »
MOLISÓL s.n. (Geol.) Strat de sol sau de roci care se dezgheață vara la partea superioară, devenind plastic și favorizând producerea solifluxiunilor. [Var. (după alte surse) mollisol. / < fr. mollisol]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z