Definita cuvantului koala
KOÁLA s. f. mamifer cățărător din ordinul marsupialelor, ca un ursuleț, care trăiește în pădurile umede din Australia, hrănindu-se cu frunze de eucalipt. (< fr. koala)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu koala
particula a gramaticiiçaz al unui substantiv cu functia sintactica de nume predicativ sau subiect Vezi definitia »
ASIMILÁ, asimilez, vb. I. 1. Tranz. A transforma în propria substanță materiile nutritive introduse în organism. 2. Refl. și tranz. A se integra sau a face să se integreze în alt grup social sau național prin pierderea trăsăturilor caracteristice proprii (limbă, obiceiuri etc.) 3. Tranz. a considera egal, asemănător cu altă ființă, cu alt obiect, cu alt fenomen. 4. Tranz. A-și însuși cunoștințe, idei etc. 5. Tranz. și refl. (Fon.) A (se) transforma sub influența altui sunet, aflat în apropiere. 6. Tranz. A introduce în procesul de fabricație produse noi, o tehnologie nouă etc. – Din fr. assimiler, lat. assimilare. Vezi definitia »
ACUPLÁ, acuplez, vb. I. Tranz. (Tehn.) A cupla. – Din fr. accoupler. Vezi definitia »
AGARTALA, oraș în NE Indiei, centru ad-tiv al statului Tripura; 132,3 mii loc. (1981). Ind. lemnului. Turism. Vezi definitia »
GRATULÁ, gratulez, vb. I. Tranz. și refl. recipr. (Astăzi rar) A (se) felicita; a (se) lăuda. – Din lat. gratulari, it. gratulare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z