Definita cuvantului moldă
MÓLDĂ, molde, s. f. (Reg.) Albie, covată. ♦ Vas în care se scurge mustul după ce au fost presați strugurii. ♦ Ladă în care curge făina la moară. – Din germ. Molde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu moldă
INECHIVÁLVĂ, inechivalve, adj. (Zool.; în sintagma) Cochilie inechivalvă = cochilie formată din două valve inegale. – Din fr. inéquivalve, engl. inequivalve. Vezi definitia »
CATAPLÁSMĂ, cataplasme, s. f. Pastă medicinală, cu acțiune emolientă și revulsivă, care se aplică, drept remediu, pe partea bolnavă a corpului; p. ext. bucată de pânză, bandaj etc. pe care se întinde această pastă, pentru a fi aplicată pe corp. – Din fr. cataplasme, lat. cataplasma. Vezi definitia »
ANOSTÓZĂ s. f. atrofie a oaselor. (< fr. anostose) Vezi definitia »
ESCULÍNĂ s.f. Substanță glicozidă extrasă din scoarța castanului sălbatic, care se folosește ca febrifug, antinevralgic și antireumatic. [< fr. esculine]. Vezi definitia »
ELASTÁNȚĂ s. f. 1. coeficient de proporționalitate între presiunea unui fluid și volumul unui rezervor elastic. ♦ ~ pulmonară = variația de presiune necesară pentru producerea unei variații a volumului toracopulmonar. 2. inversul capacității electrice. (< fr. élastance) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z