Definita cuvantului limfomatoză
LIMFOMATÓZĂ s. f. hiperplazie limfoidă generalizată. (< fr. lymphomatose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu limfomatoză
DĂRUÍNȚĂ, dăruințe, s. f. (Rar) Dar2, donație. – Dărui + suf. -ință. Vezi definitia »
SÍSTOLĂ s. f. 1. contracția periodică, ritmică a mușchiului cardiac, însoțită de împingerea sângelui din inimă în artere. 2. fază de contractare a vacuolelor pulsatile, la alge. (< fr. systole) Vezi definitia »
FRÓNDĂ s. f. 1. mișcare de revoltă a nobilimii franceze din sec. XVII împotriva puterii regale despotice. 2. (fig.) opoziție neprincipială, răzvrătire cu caracter persiflant, pornită din motive personale. 3. organ vegetal de forma unei frunze. ◊ frunză aeriană a ferigilor care poartă sporangele. 4. (med.) bandaj de pânză destinat a fixa pansamentele bărbiei sau nasului. (< fr. fronde) Vezi definitia »
ASTRALÍTĂ (‹ fr.) s. f. Explozibil de siguranță pe bază de azotat de amoniu, trinitrotoluen și nitroglicerină, cu mare forță explozivă, folosit în mine, saline, cariere și la lucrări de derocare. Vezi definitia »
PLÁJĂ s. f. 1. țărm jos de mare sau al unui curs de apă, acoperit cu nisip fin, pe care se fac băi de soare. ♦ a face ~ = a face băi de soare. 2. porțiune degajată a punții la prova și la pupa unei nave. 3. (telec.) ~ de modulație = domeniu de modulație. 4. suprafață delimitată (a unui obiect, corp etc.). 5. distanță, interval între două măsuri, dimensiuni, posibilități. (< fr. plage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z