Definita cuvantului locomobil
LOCOMOBÍL, -Ă I. adj. (despre mașini) care se poate deplasa la locul de utilizare. II. s. f. mașină de forță montată pe roți, cu aburi sau cu motor de benzină, care se poate deplasa, prin remorcare, servind la punerea în mișcare a altor mașini. (< fr. locomobile)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu locomobil
ABjviL <a href=„http://qqoptytmrdmp.com/”>qqoptytmrdmp</a>, [url=http://fkbxclfwdcxc.com/]fkbxclfwdcxc[/url], [link=http://mbijlzcbkyjp.com/]mbijlzcbkyjp[/link], http://pnofukqnlfab.com/ Vezi definitia »
SEPARÁBIL, -Ă, separabili, -e, adj. Care poate fi separat, care se poate despărți. – din fr. séparable, lat. separabilis. Vezi definitia »
RIZÍBIL, -Ă adj. (Rar) De râs, ridicol, de batjocură. [Cf. fr. risible]. Vezi definitia »
LACTOBACÍL s. m. bacterie capabilă să transforme zaharurile în acid lactic. (< fr. lactobacille) Vezi definitia »
FOSÍL, -Ă, fosili, -e, s. f., adj. 1. S. f. Rest sau urmă a unui animal sau a unei plante dintr-o epocă geologică anterioară celei actuale, conservată în straturile pământului. ♦ (Ir.) Bătrân (cu idei și atitudini învechite). 2. Adj. (Despre organisme, formații geologice etc.) Care a existat, care s-a format în trecutul geologic al pământului. – Din fr. fossile, lat. fossilis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z