Definita cuvantului locomotor
LOCOMOTÓR, -OÁRE I. adj. (despre mușchi, organe etc.) care servește pentru locomoție. II. s. n. locomotivă cu motor electric. (< fr. locomoteur)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu locomotor
NITUITÓR, -OÁRE, nituitori, -oare, subst. 1. S. m. și f. Lucrător calificat care lucrează la nituire. 2. S. f. Mașină cu care se nituiește. [Pr.: -tu-i-] – Nitui + suf. -tor. Vezi definitia »
MACROSPÓR, macrospori, s. n. (Bot.) Spor femel la unele criptogame vasculare. – Din fr. macrospore. Vezi definitia »
RELAIÓR, -OÁRE, relaiori, -oare, s. m. și f. Fiecare dintre participanții la o probă de ștafetă. [Pr.: -la-ior] – Din fr. relayeur. Vezi definitia »
RESTAURATÓR, -OÁRE s.m. și f. 1. Cel care reface o operă de artă, o clădire etc. 2. Proprietar, administrator de restaurant. [Pron. -ta-u-. / < fr. restaurateur]. Vezi definitia »
RADIATÓR s.n. 1. Aparat care servește la răcirea apei în motoarele cu ardere internă. 2. Sistem termic care emite radiații. ♦ Radiator electric = aparat electric de încălzire. 3. Corp de încălzire alcătuit din tuburi sau coloane tubulare prin care circulă un fluid încălzit, în scopul de a ceda căldură în mediul înconjurător. 4. Antenă de emisiune. [Pl. -oare. / < fr. radiateur, germ. Radiator]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z