Definita cuvantului luteotrop
LUTEOTRÓP, -Ă adj. (despre hormoni) care stimulează secreția corpului galben și lactația. (< fr. lutéotrope)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu luteotrop
BIOTÓP (‹ fr. {i}; {s} bio + gr. topos „loc”) s. n. Mediu de viață cu caracteristici ecologice relativ omogene pe care se dezvoltă o biocenoză. ♦ Locul pe care își duce viața o comunitate de organisme; habitat, ecotop. Vezi definitia »
bronhoscóp (-hos-cop / -ho-scop) s. n., pl. bronhoscóape Vezi definitia »
CALEIDOSCÓP s.n. 1. Cilindru opac în lungimea căruia sunt dispuse mai multe oglinzi, astfel încât mici obiecte colorate, puse în interior, formează o infinitate de desene simetrice. 2. (Fig.) Operă, rubrică care cuprinde cele mai variate aspecte, teme, subiecte. [Pron. -lei-, pl. -oape, -opuri. / < fr. kaléidoscope, cf. gr. kalos – frumos, eidos – imagine, skopein – a vedea]. Vezi definitia »
SPINTARISCÓP s. n. instrument pentru observarea scânteilor care se produc când razele emise de o substanță radioactivă lovesc în ecran acoperit cu un strat de sulfură de zinc. (< fr. spinthariscope) Vezi definitia »
DOP, dopuri, s. n. 1. Bucată de plută, de cauciuc, de sticlă etc. cu care se astupă deschizătura unei sticle, a unul vas îngust etc.; astupuș. ◊ Expr. (Mare) cât un dop sau dop de saca = (despre oameni; glumeț) mic și îndesat; bondoc. 2. Bucată de lemn care astupă deschizătura de sus a fluierului, a cavalului etc., lăsând o gaură mică prin care se suflă. 3. Piesă de metal cu care se închide o conductă. 4. Cerumen adunat în canalul auditiv extern al urechii, care împiedică auzul. – Cf. săs. dop. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z