Definita cuvantului maghiariza
MAGHIARIZÁ vb. I. refl., tr. a (se) asimila cu populația de limbă maghiară. II. tr. a modifica un cuvânt, o expresie după structura limbii maghiare. (< maghiar + -iza)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu maghiariza
GALVANIZÁ vb. I. tr. 1. A acoperi cu un strat de zinc o piesă metalică (în special de oțel) pentru a rezista mai bine la coroziune. 2. A excita în mod artificial un țesut sau un organ cu ajutorul curentului galvanic în scopuri terapeutice sau experimentale. ♦ (Fig.) A însufleți. [< fr. galvaniser, cf. it. galvanizzare]. Vezi definitia »
LITERARIZÁ, literarizez, vb. I. Tranz. A da aspect literar unui cuvânt, unui text, unei construcții etc.; a literaturiza. – Literar + suf. -iza. Vezi definitia »
FRATERNIZÁ, fraternizez, vb. I. Intranz. A manifesta sentimente frățești față de cineva; a intra în strânsă prietenie cu cineva; a face cauză comună cu cineva. ♦ (Despre militari sau despre unități militare angajate în războaie nedrepte) A face cauză comună cu adversarul (ca protest împotriva războiului). – Din fr. fraterniser. Vezi definitia »
VIZUALIZÁ vb. I. tr. (Liv.) A face vizibil. [Pron. -zu-a-. / cf. fr. visualiser]. Vezi definitia »
za-Pref. care adaugă unor cuvinte ideea de „alături de, lîngă”. Sl. za-, cf. Rosetti, III, 71. Practic neproductiv în rom., se folosește numai în zăuita, (i)zaflaafla și desigur în cuvintele luate din sl., care conțin pref. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z