Definita cuvantului magnamicină
MAGNAMICÍNĂ s. f. antibiotic activ contra unor bacterii. (< fr. magnamycine)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu magnamicină
ferecătúră, ferecătúri, s.f. (pop., înv.) 1. schelet metalic al unui tren. 2. lanțurile și obezile cu care se „ferecau” prizonierii. 3. îmbrăcăminte de aur și argint sau de pietre prețioase a unui obiect (de obicei cărți bisericești). Vezi definitia »
DUNÉTĂ, dunete, s. f. Parte mai înaltă de la pupa unei nave (unde se află cabinele căpitanului și ale ofițerilor sau ale întregului echipaj). – Din fr. dunette. Vezi definitia »
jighineálă s.f. (reg.) 1. usturime pe gât. 2. (fig.) greșeală, boroboață, pocinog. Vezi definitia »
FILIÉRĂ s.f. 1. Piesă cu găuri prin care se trage un material în fire sau în bare. ♦ Piesă prevăzută cu găuri foarte mici care servește la filarea mătăsii artificiale. ♦ Orificiu prin care o omidă sau un paianjen emite firul de mătase. 2. Dispozitiv pentru tăierea unui ghivent. 3. (Fig.) Drum, cale, fir, succesiune, mijlocire. ♦ Succesiunea gradelor într-o carieră. [Pron. -li-e-. / < fr. filière, cf. it. filiera]. Vezi definitia »
ANTÉZĂ s.f. (Bot.) Proces morfofiziologic care duce la înflorirea plantelor. [< fr. anthèse, cf. gr. anthesis – înflorire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z