Definita cuvantului mana
MÁNA s. f. (la melanezieni și polinezieni) forță supranaturală impersonală, care ar sălășlui în lucruri, în plante, în animale și în oameni, exercitând o acțiune cauzală. (< fr. mana)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu mana
DIMENSIONÁ vb. I. tr. 1. A stabili prin calcul dimensiunile unei construcții, ale unei mașini etc. 2. A sorta pe dimensiuni. [Pron. -si-o-. / < dimensiune]. Vezi definitia »
antrená (-néz, -át), vb. – A pregăti prin exerciții. Fr. entrainer.Der. (din fr.) antren, s. m. (galicism: foc, căldură, animație); antrenament, s. n.; antrenor, s. m. Vezi definitia »
ÎNCRÂNCENÁ, încrấncen, vb. I. Refl. A se înfiora, a se îngrozi, a i se încreți cuiva carnea de frică, de scârbă, de mânie; a se crâncena. [Prez. ind. și: încrâncenez. Var.: (reg.) încrânciná, vb. I] – În + crâncen. Vezi definitia »
poiená, poienéz, vb. I refl. (reg.) a-și face nevoile. Vezi definitia »
ANTRENÁ, antrenez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) pregăti prin exerciții metodice pentru o activitate sportivă. 2. Tranz. A atrage, a stimula într-o acțiune. 3. Refl. A se lăsa târât; a se aprinde, a se înflăcăra. ◊ Tranz. Fac mult haz ca să-l antrenez (CAMIL PETRESCU). 4. Tranz. A da mișcare de funcționare unei mașini sau unui vehicul prin consum de energie musculară sau mecanică. – Fr. entrainer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z