Definita cuvantului motilitate
MOTILITÁTE, motilități, s. f. (Fiziol.) Proprietate a unor organe cu musculatura netedă de a efectua mișcări de contracție și de relaxare; motricitate. – Din fr. motilité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu motilitate
VIRGINITÁTE s. f. 1. feciorie, castitate. 2. (fig.) candoare, puritate. (< fr. virginité, lat. virginitas) Vezi definitia »
UMIDITÁTE s.f. Proprietate a corpurilor sau a unui mediu de a absorbi și de a reține o anumită cantitate de apă sau de vapori de apă; umezeală. ♦ Cantitatea de apă pe care o conține un material sau un mediu. ♦ Umiditatea atmosferei = conținutul în vapori de apă și în cristale de gheață al atmosferei. [Cf. fr. humidité, lat. humiditas]. Vezi definitia »
IMPURITÁTE s. f. 1. (și fig.) lipsă de puritate; starea a ceea ce este impur. 2. corp, substanță străină care se găsește în masa unui material. (< fr. impureté, lat. impuritas) Vezi definitia »
ECONOMICITÁTE s. f. Grad de economie. – Economic + suf. -itate. Vezi definitia »
TRAHEOFÍTE s. f. pl. plante superioare cu un țesut conductor bine dezvoltat: pteridofitele, gimnospermele și angiospermele. (< fr. trachéophytes) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z