Definita cuvantului metamer
METAMÉR, -Ă I. adj. (chim.; despre corpuri) care prezintă metamerie. II. s. n. 1. segment primitiv al embrionului, provenind din mezoderm, care se scindează în fragmente regulate. 2. fiecare dintre segmentele din care este format corpul la viermi și la artropode. (< fr. métamère)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu metamer
PARAMÉR s. n. (biol.) fiecare dintre cele două părți simetrice ale unui organism sau organ cu simetrie bilaterală. (< engl. paramere) Vezi definitia »
TRUSTIÉR, -Ă, trustieri, -e, adj. Al unui trust, referitor la un trust, de trust. [Pr.: -ti-er] – Din engl. trustier. Vezi definitia »
BUBER, Martin (1878-1965), filozof și teolog israelian, originar din Austria. Prof. univ. la Ierusalim. Pornind de la dialogul biblic dintre om și Dumnezeu, a promovat ideea dialogului dintre „Eu” și „Tu” ca o condiție a existenței și cunoașterii („Eu și Tu”, „Dialog”, „Culesul”). A militat pentru apropierea dintre evrei și arabii din Palestina, dintre evrei și creștini. Vezi definitia »
PIETONIÉR, -Ă adj. (Rar) Pietonal. [Pron. pi-e-. / cf. fr. piétonier]. Vezi definitia »
CHÉLNER, chelneri, s. m. Bărbat care servește consumatorii într-un local de consum; ospătar. [Var.: chélnăr s. m.] – Din germ. Kellner. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z