Definita cuvantului mixomatoză
MIXOMATÓZĂ s. f. boală infecțioasă și mortală a iepurilor de casă, datorită unui ultravirus care provoacă edeme și inflamații purulente ale pleoapelor. (< fr. myxomatose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu mixomatoză
SCÚZĂ s.f. 1. Explicație adusă pentru a motiva și a face să fie iertată o greșeală, o vină; dezvinovățire, justificare. 2. Exprimare a regretului pentru o greșeală făcută. ♦ A cere scuze = a mărturisi părerea de rău pentru o greșeală săvârșită; a cere iertare. [< it. scusa, cf. fr. excuse]. Vezi definitia »
PELÁGRĂ s. f. boală cronică provocată de o alimentație insuficientă, lipsită de vitamine și proteine animale, manifestată prin inflamarea pielii, plăgi pe corp, vomitări, diaree și tulburări psihice. (< fr. pellagre) Vezi definitia »
APOFÍZĂ, apofize, s. f. 1. Proeminență pe suprafața unui os. Apofiza vertebrelor. 2. (Arhit.) Mulură concavă care marchează legătura dintre fusul unei coloane și baza ei. – Fr. apophyse (lat. lit. apophysis). Vezi definitia »
TREPONEMÓZĂ, treponemoze, s. f. Boală a găinilor care se manifestă prin paralizia picioarelor și a aripilor. – Din fr. tréponémose. Vezi definitia »
IUDAÍSTICĂ s. f. știință care studiază limba, civilizația și cultura iudeilor. (< germ. Judaistik) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z