Definita cuvantului monticol
MONTÍCOL, -Ă adj. (despre specii animale sau vegetale) care crește pe munți. (< fr. monticole, lat. monticola)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu monticol
CORTIZÓL s.n. (Med.) Principal hormon al glandei corticosuprarenale. [< fr. cortisol]. Vezi definitia »
porzól s.n. (reg.) numele unei substanțe chimice cu care se tratează semințele de cereale înainte de a fi semănate. Vezi definitia »
MOL s.m. Moleculă-gram. [Cf. germ. Mol, fr. mole]. Vezi definitia »
REGOSÓL, regosoluri, s. n. Tip de sol tânăr, format pe depozite afânate sau slab consolidate (nisipuri, loess, argile, marne etc.) – Din fr. régosol. Vezi definitia »
CONTRÓL, controale, s. n. 1. Analiză permanentă sau periodică a unei activități, a unei situații etc. pentru a urmări mersul ei și pentru a lua măsuri de îmbunătățire. ◊ Lucrare de control = lucrare scrisă prin care se verifică periodic cunoștințele elevilor sau ale studenților. Cifră de control = exponent care indică limitele cantitative ale producției. Punct de control = loc fix (la marginea unui oraș, a țării etc.) unde organele autorității supraveghează îndeplinirea formalităților legale de către cei care trec. Control obștesc = formă de control social, specifică țărilor socialiste, care se exercită de către masele largi de oameni ai muncii și de reprezentanții organizațiilor de masă și obștești. ♦ Supraveghere continuă (morală sau materială); stăpânire, dominație. ♦ Putere de dirijare a propriilor sale gesturi și mișcări. 2. Instituție sau grup de persoane care supraveghează anumite activități. 3. (La pl.) Registru de evidență a personalului (și animalelor) unei unități militare. – Din fr. contrôle. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z