Definita cuvantului mops
MOPS I. s. m. buldog; carlin. ◊ epitet dat cuiva cu nasul turtit. II. s. n. clește cu fălci curbate și prevăzute cu dinți. (< germ. Mops)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu mops
RELÁPS adj., s.n. (Liv.) (Persoană) recăzută în erezie, în necredință. [< fr. relaps, cf. lat. relapsus]. Vezi definitia »
CLIPS, clipsuri, s. n. 1. Obiect de podoabă (agrafă, broșă, cercel) care se prinde cu un fel de clapă sau cu un ac cu arc. 2. Piesă formată din două elemente, care se asamblează și se desfac cu ușurință. – Din germ. Klips. Vezi definitia »
APOCALÍPS s. n. Scriere cu caracter profetic care face parte din Noul Testament și în care este înfățișat în chip alegoric sfârșitul lumii; viziune fantastică a sfârșitului lumii, în concepția religiei creștine. ◊ Loc. adj. De apocalips = apocaliptic. [Var.: apocalípsă s. f.] – Fr. apocalypse (lat. lit. apocalypsis). Vezi definitia »
FÓRCEPS, forcepsuri, s. n. Instrument de obstetrică în formă de clește, care servește, în cazul nașterilor grele, la scoaterea copilului viu din pântecele mamei. – Din fr. forceps. Vezi definitia »
RELÁPS, -Ă adj., s. m. f. (cel) recăzut în erezie, în necredință. (< fr. relaps, lat. relapsus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z