Definita cuvantului mul
MUL s. n. humus fin, slab acid, afânat, format prin descompunerea masei vegetale, cu componente minerale. (< fr. mull, germ. Mull)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu mul
vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW (sursa:noul cod rutier,legea 49/2006) Vezi definitia »
ȘPUL, șpuluri, s. n. 1. Mosorel de metal aflat în suveica mașinii de cusut, pe care este înfășurată ața necesară cusăturii; p. ext. piesa împreună cu firele înfășurate pe ea. 2. P. gener. Mosor, bobină (pe care sunt înfășurate fire). – Din germ. Spule. Vezi definitia »
Modul în care mediul înconjurător se opune destinderii produșilor unei reacții explozive. Astfel un exploziv brizant detonează la aprinderea sa într-un înveliș rezistent de oțel și arde liniștit în aer liber, dacă nu este o masă prea importantă de substanță, care să producă autoconfinarea. (Pirotehnie) Vezi definitia »
sensul unui cuvant se poate descompune si analiza in unitati semantice elementare, numite foneme. Adevarat sau fals? Vezi definitia »
VENTRÍCUL, ventricule, s. n. (Anat.) Cavitate naturală, de dimensiuni reduse, în interiorul unor organe. – Din fr. ventricule, lat. ventriculus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z