Definita cuvantului mutaționism
MUTAȚIONÍSM s. n. teorie în biologie potrivit căreia mutațiile ar determina apariția de noi specii. (< fr. mutationnisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu mutaționism
ACTIVÍSM s. n. 1. atitudine care pune accentul pe nevoile vieții. 2. doctrină potrivit căreia spiritul uman trebuie să se angajeze în acțiune pentru realizările materiale și spirituale ale societății. (< fr. activisme) Vezi definitia »
PROLETCULTÍSM s. n. atitudine față de problemele artei și culturii, în fosta URSS, după Revoluția din Octombrie, vizibilă și în restul țărilor comuniste, care respingea întreaga moștenire culturală a trecutului, susținând că ea nu este utilă poporului, și promova ideea creării unei culturi „pur proletare”. (după rus. proletikultovșcina) Vezi definitia »
TERMOTROPÍSM s. n. Calitate a unor organe vegetale de a realiza o mișcare de curbare spre o sursă de căldură. – Din fr. thermotropisme. Vezi definitia »
POLIȚÍSM s. n. (Rar) Activitate întreprinsă de poliție (1) în vederea menținerii ordinii; p. ext. fel de a fi, de a gândi, de a acționa în spirit polițienesc, brutal, violent. – Poliție + suf. -ism. Vezi definitia »
XEROMORFÍSM s.n. Xeromorfie. (din fr. xéromorphisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z