Definita cuvantului negativitate
NEGATIVITÁTE s. f. 1. însușirea de a fi negativ. ◊ (fil.) principiu, funcție a negației care se exercită ca tendință imanentă a contradicției spre autodepășire și autodezvoltare. 2. însușire a unui corp încărcat cu electricitate negativă. (< fr. négativité)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu negativitate
MAGNANIMITÁTE s.f. Mărinimie, noblețe sufletească. [Cf. fr. magnanimité, lat. magnanimitas]. Vezi definitia »
oglíște s.f. (reg.) resturi de nutreț, ogrinji. Vezi definitia »
FIABILITÁTE s. f. 1. capacitate de funcționare a unui aparat, a unui sistem tehnic fără defecțiuni o perioadă îndelungată de timp. 2. ramură a științei care studiază măsurile generale ce trebuie avute în vedere la proiectarea, fabricarea și exploatarea sistemelor tehnice pentru a se asigura o maximă eficiență în utilizarea lor. 3. (biol.) probabilitate de supraviețuire a unui organism, exprimată prin vitalitate, capacitate de adaptare la condițiile de mediu. (< fr. fiabilité, engl. fiability) Vezi definitia »
SPIRITUALITÁTE s. f. Calitatea, caracterul a ceea ce este spiritual. ♦ (p. spec.) Ceea ce caracterizează o colectivitate umană din punctul de vedere al vieții sale spirituale, al specificului culturii sale. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. spiritualité. Vezi definitia »
GENEROZITÁTE s.f. Mărinimie; dărnicie; dezinteresare. ♦ Noblețe sufletească. [Cf. fr. générosité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z