Definita cuvantului nervos
NERVÓS, -OÁSĂ adj. 1. referitor la, provocat de nervi. 2. care manifestă nervozitate; irascibil; surescitat. 3. (fig.) energic, vioi. ◊ (adv.) cu nervozitate. (< lat. nervosus, fr. nerveux)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu nervos
CONTENCIÓS, -OÁSĂ I. s. n. (în unele state) serviciu de avocați în cadrul unor organe ale puterii de stat, al unor întreprinderi sau instituții, care apără drepturile și interesele juridice ale acestora. ♦ ~ administrativ = a) organ de jurisdicție care rezolvă litigiile dintre stat și persoanele fizice; b) ansamblu de forme după care se rezolvă asemenea litigii. II. adj. 1. care este contestat, discutabil; litigios. 2. (jur.) procedură õasă = procedură de rezolvare în contradictoriu de către un organ de jurisdicție a unui conflict de interese. (după lat. contentiosus, fr. contentieux) Vezi definitia »
CHIPARÓS, chiparoși, s. m. Arbore rășinos conifer cu frunze persistente și cu lemnul rezistent și parfumat, întrebuințat în industrie (Cupressus sempervirens). – Din ngr. kiparíssi. Vezi definitia »
BARRÁNCOS (cuv. port.) subst. pl. Văi înguste adîncite în flancurile unui con vulcanic, ca urmare a curgerii rapide a lavei, cu traseu rectiliniu, dispuse radial și adîncite ulterior de scurgerea torențială a apelor. Vezi definitia »
nestricăciós, nestricăcioásă, adj. (înv.) care nu este supus stricăciunii, care nu se strică, nu poate fi stricat, nu se degradează, nu se alterează; etern, veșnic. Vezi definitia »
jindiós, jindioásă, adj. (reg.) 1. jinduitor, poftitor, doritor. 2. (înv.) dușmănos, invidios. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z