Definita cuvantului nivoză
NIVOZĂ s. f. a patra lună a calendarului republican francez (21 decembrie – 19 ianuarie). (< fr. nivôse)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu nivoză
ABATÍZĂ, abatize, s. f. (Mil.) Dispozitiv de apărare făcut din copaci tăiați și culcați cu vârful spre inamic sau din crăci înfipte în pământ. – Din fr. abattis. Vezi definitia »
REGLÉTĂ s. f. 1. piesă de material izolant pe care sunt fixate piese de contact în aparatele de telecomunicații. 2. (arhit.) bandă între ornamente. (< fr. réglette) Vezi definitia »
șișteálă2, șiștéli, 1. unealtă asemănătoare cu compasul folosită în rotărie; șiștoare, șiștar. 2. instrument de trasat linii paralele; zgârieci. Vezi definitia »
săturătúră, săturătúri, s.f. (înv.) săturare. Vezi definitia »
ROCÁDĂ s.f. 1. Mișcare la jocul de șah între rege și tură, pe care fiecare jucător o poate efectua numai o singură dată în cursul unei partide, prin care una dintre ture se aduce lângă rege, iar acesta trece peste ea. ♦ (Rar) Fel anumit de schimb de locuință. 2. Comunicație paralelă cu linia frontului pe care se mișcă rezervele unei armate. ♦ Arteră de rocadă = arteră destinată circulației de tranzit, amenajată în exteriorul unei localități. [< fr. rocade, cf. germ. Rockade]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z