Definita cuvantului numerar
NUMERÁR s. n. sumă de bani în monede sau în hârtie-monedă. (< fr. numéraire, lat. numerarius)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu numerar
PROTOZOÁR, protozoare, s. n. (La pl.) Încrengătură de animale microscopice inferioare unicelulare, cu cea mai simplă structură anatomică; (și la sg.) animal care face parte din această încrengătură. [Pr.: -zo-ar] – Din fr. protozoaire. Vezi definitia »
ROLLBAR, rollbaruri, (de ce cu 2 de L? – CM] s.n. Bară de oțel arcuită transversal pe caroseria unui automobil, concepută pentru protecția ocupanților în caz de răsturnare. Se utilizează, în general, la masinile de curse, jeepuri și autoutilitare tip pick-up. Se mai numește și bară antirostogolire sau bară pentru răsturnare. – Din engl. rollbar. Vezi definitia »
COMISÁR, comisari, s. m. 1. (În vechea organizare administrativă a țării) Ofițer de poliție, șef al unui comisariat de poliție. 2. (În sintagma) Comisar militar = comandant al unui comisariat militar. 3. (În U.R.S.S., până în anul 1946; în sintagma) Comisar al poporului = membru al guvernului sovietic. 4. Persoană însărcinată de o autoritate superioară cu mandate speciale; mandatar. – Din fr. commissaire, (3) rus. komissar. Vezi definitia »
ALVAR, Manuel (1923-2001), lingvist și literat spaniol. Prov. univ. la Madrid. Specialist în istoria limbii și a dialectologiei spaniole („Spaniola vorbită în Tenerife”; „Atlasul lingvistic-etnografic al Andaluziei”). A scris „Viața sfintei Maria Egipțianca”. M. de Onoare al Academiei Române (1991). Vezi definitia »
SECRETÁR2 s. m. serpentar. (< fr. secrétaire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z