Definita cuvantului oleografie
OLEOGRAFÍE s. f. (poligr.) procedeu de imprimare cu ajutorul culorilor de ulei pe o hârtie cu nervuri care imită pânza. (< fr. oléographie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu oleografie
INSTALÁȚIE, instalații, s. f. 1. Faptul de a (se) instala. 2. Ansamblu de construcții, de mașini etc. montate astfel încât să formeze un tot în scopul executării unei anumite funcțiuni sau operații în procesul de producție. ◊ Instalație electrică = ansamblu unitar de conductoare, aparate, mașini etc. destinate producerii sau utilizării energiei electrice. [Var.: instalațiúne s. f.] – Din fr. installation. Vezi definitia »
LEPROLOGÍE s. f. studiul leprei. (< fr. léprologie) Vezi definitia »
AVÁRIE, avarii, s. f. Stricăciune însemnată suferită de o navă, de o mașină, de o construcție, de o marfă etc. – Fr. avarie. Vezi definitia »
DICROMATOPSÍE s. f. defect al ochiului care nu poate distinge decât două din cele trei culori fundamentale: roșu, galben și albastru. (< fr. dichromatopsie) Vezi definitia »
DISGRAFÍE s. f. 1. tulburare patologică a scrisului, deformat, ilizibil. 2. (med.) viciu de conformație a unui organ. (< fr. dysgraphie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z