Definita cuvantului omografie
OMOGRAFÍE s. f. 1. faptul, însușirea de a fi omograf; situație în care se află două cuvinte omografe. 2. (mat.) corespondență biunivocă a mulțimii numerelor reale sau complexe, exprimată în formă de raport a două polinoame de gradul întâi; transfomare omografică. (< fr. homographie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu omografie
DACTILOMEGALÍE s.f. (Med.) Hipertrofie a degetelor de la mână sau de la picioare. [Gen. -iei. / < fr. dactylomégalie]. Vezi definitia »
CISTOSTOMÍE s. f. deschidere a vezicii urinare la suprafața pielii abdomenului. (< fr. cystostomie) Vezi definitia »
CONTAMINÁȚIE s.f. Contaminare, molipsire. 2. Încrucișare a sensurilor a două cuvinte; influența reciprocă dintre două cuvinte sau două elemente lingvistice. ♦ Procedeu folosit de scriitorii latini, care consta în amestecarea subiectelor mai multor comedii grecești pentru a alcătui una latinească. [Gen. -iei, var. contaminațiune s.f. / cf. lat. contaminatio, fr. contamination]. Vezi definitia »
TAPIȚERÍE1, (2) tapițerii, s. f. 1. Meseria tapițerului. 2. Atelier, prăvălie în care se lucrează sau se vând obiecte făcute de tapițer. – Tapițer + suf. -ie. Vezi definitia »
sârghíe, sârghíi, s.f. (reg.) 1. tarabă. 2. teasc alcătuit din două sau mai multe scânduri late, între care se pune pastrama la presat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z