Definita cuvantului orientare
ORIENTÁRE s. f. acțiunea de a (se) orienta; orientație. (p. ext.) tendință, înclinare, convingere, concepție. (< orienta)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu orientare
ARABIZÁRE s.f. Acțiunea de a arabiza. [< arabiza]. Vezi definitia »
DETORSIONÁRE s.f. Acțiunea de a detorsiona; detorsiune. [Pron. -si-o-. / < detorsiona]. Vezi definitia »
ADAPTÁRE, adaptări, s. f. 1. Acțiunea de a (se) adapta și rezultatul ei; (concr.) lucru modificat, ajustat; adaptație. 2. (Biol.) Proces de modificare a organismelor vii, în urma căruia rezultă o corelare a structurii morfologice și a funcțiunilor fiziologice ale viețuitoarelor în raport cu mediul înconjurător. 3. (În sintagma) Adaptare literară = dramatizare, ecranizare etc. a unui text literar, în vederea reprezentării lui pe scenă, la radio, într-un film. – V. adapta. Vezi definitia »
NAZALIZÁRE s.f. Acțiunea de a (se) nazaliza și rezultatul ei; dobândire a unei pronunțări nazale de către un sunet. [< nazaliza]. Vezi definitia »
STERNEBRE, s. f. pi. / stemebres, s. f. pi. / stemebrae. ['De. la stern + vertebre, din gr. sternon = stem; (at. vertebra = vertebra, de, la vertere = a mtoarce.] Segmente embriologice ale corpului stemului, in numar de 3 sau mai frecvent 4, care vor forma mai tarziu corpul stemului. Ultimele 2-3 s. se formeaza din centre de osificare perechi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z