Definita cuvantului originalitate
ORIGINALITÁTE s. f. 1. însușirea de a fi original (2); fel particular de a fi. 2. atitudine originală; ciudățenie, extravaganță. (< fr. originalité)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu originalitate
DIGNITÁTE s. f. demnitate. (< fr. dignité, lat. dignitas) Vezi definitia »
diformitate in flexia degetelor de la mana(frecvent inelarul si degetul V)cauzata de contractura fasciei palmare. Se trateaza prin excizie chirurgicala a tesutului contractat si fibrozat; Vezi definitia »
VIZIBILITÁTE s.f. Însușirea de a fi vizibil. ♦ (Fiz.) Distanța maximă până la care poate fi văzut cu ochiul liber un obiect în condiții atmosferice date; (curent) starea de claritate a atmosferei. [Cf. fr. visibilité, lat. visibilitas]. Vezi definitia »
AVIDITÁTE s.f. Dorință, pasiune nepotolită. ♦ (Peior.) Lăcomie, poftă nelimitată. [Cf. fr. avidité, it. avidità, lat aviditas]. Vezi definitia »
POLARITÁTE s.f. 1. Proprietate a unui corp sau a unei părți dintr-un corp de a avea în două puncte ale sale sarcini electrice sau magnetice de nume diferite. ♦ (Fil.) Formă a contradicției în care laturile contrare se exclud și totodată se condiționează reciproc. 2. (Biol.) Calitate a unui organism vegetal sau animal de a prezenta două extremități cu înfățișare și funcțiuni diferite. [Cf. fr. polarité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z