Definita cuvantului ortostatism
ORTOSTATÍSM s. n. poziție verticală a corpului uman. (< fr. orthostatisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ortostatism
BLEFAROSPÁSM s.n. (Med.) Contracție spasmodică, involuntară, a mușchiului orbicular al pleoapelor. [< fr. blépharospasme]. Vezi definitia »
LANCASTERIANÍSM s. n. sistem de a preda materiile de studiu cu ajutorul elevilor mai avansați, folosiți ca monitori în clasele mai mici. (< fr. lancastérianisme, engl. lancasterianism) Vezi definitia »
ADAMÍSM s. n. Doctrina adamiților. – Din fr. adamisme. Vezi definitia »
ATOMÍSM (‹ fr. {i}) s. n. Concepție formulată încă în antichitate de către gînditori materialiști (Leucip, Democrit, Epicur) și de către adepții școlii vaișeșika, după care materia este formată din atomi, concepuți inițial ca particule indivizibile și indestructibile, aflate în veșnică mișcare. Din sec. 19, suferind transformări radicale, a devenit o teorie științifică, fundată experimental. Termenul este atribuit și unor orientări în domeniul științelor, care tind să reducă ansamblurile mai complexe la elementele lor simple (de ex. a. sociologic, a. politologic, a. logic ș.a.). Vezi definitia »
NEPTUNÍSM s.n. Concepție neștiințifică în geologie potrivit căreia toate rocile și structurile geologice își au originea în apa mărilor și a oceanelor. [< fr. neptunisme, cf. Neptun – zeul mării la romani]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z