Definita cuvantului ovin
OVÍN, -Ă I. adj. referitor la oi. II. s. f. pl. subfamilie a rumegătoarelor: oaia. (< fr. ovin, lat. ovinus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ovin
CHAIN [tʃein], Sir Ernst Boris (1906-1979), biochimist englez. A elucidat structura chimică a penicilinei și a experimentat, împreună cu Florey, acțiunea ei asupra diferitelor boli infecțioase. Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie (1945), împreună cu A. Fleming și H.W. Florey. Vezi definitia »
BALDACHÍN, baldachinuri, s. n. 1. Acoperământ decorativ, împodobit cu perdele și așezat deasupra unui pat, a unui amvon, a unui catafalc etc.; p. ext. lucrare de arhitectură cu această înfățișare. ♦ (Rar, impr.) Lectică. 2. Acoperământ mobil care se poartă deasupra capului unui demnitar de rang superior al bisericii, la anumite solemnități. [Pl. și baldachine.Var.: (înv.) baldahin s. n.] – Fr. baldaquin. Vezi definitia »
MĂLIN, mălini, s. m. Arbust decorativ din familia rozaceelor, cu flori albe mirositoare și cu fructe drupe mici, negre, din a cărui scoarță amară se prepară un medicament astringent (Prunus padus). 2. (Bot.; reg.) Liliac1. – Din mălină (derivat regresiv) Vezi definitia »
Prin secularism se înțelege un Weltanschauung rezultat din secularizare (proces de separare dintre instituțiile religioase și puterea lumească), care se rezumă la imanența societății și renunță la chestiuni care merg dincolo de aceasta. Vezi definitia »
DIVIN, divinuri, s.n. (în Republica Moldova) Băutură spirtoasă obținută prin distilarea anumitor sorturi de vin; coniac, brandy. – Di + vin (de la distilat de vin) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z