Definita cuvantului palestric
PALÉSTRIC, -Ă I. adj. referitor la palestră. II. s. f. arta exercițiilor de palestră. (< fr. palestrique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu palestric
TURÍSTIC, -Ă adj. Referitor la turism. [< fr. touristique, it. turistico]. Vezi definitia »
ENÓLIC, -Ă adj. (Despre medicamente) Care folosește vinul ca excipient. ◊ Acizi enolici = nume dat la o serie de materii colorante care se găsesc în vinurile roșii. [< fr. énolique]. Vezi definitia »
ENCAÚSTIC, -Ă, encaustici, -ce, s. f., s. m. 1. S. f. (La vechii greci) Procedeu de pictură în care culorile se foloseau diluate cu ceară. 2. S. m. Preparat pe bază de ceară folosit la impregnarea statuilor de marmură sau de ipsos pentru a le da un aspect catifelat sau pentru a le feri de umezeală. – Din fr. encaustique. Vezi definitia »
IZOELÉCTRIC, -Ă adj. (Despre un curent electric) Care se menține la același potențial. [Var. isoelectric, -ă adj. / < fr. isoélectrique]. Vezi definitia »
pistórnic (pistórnice), s. n. – Sigiliu de lemn care se imprimă pe prescuri. – Var. pristornic, p(r)istolnic. Sl. pĕsta, probabil prin intermediul unei forme *pĕstovĭnikŭ „sigiliu” (Tiktin). Der. din sl. prĕstolĭnikŭ (cf. pristol), propusă de Candrea, pare mai puțin certă. Pristornic (var. pristenior), s. n., pe lîngă „sigiliu” mai denumește și planta (Abutilon Avicennae). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z