Definita cuvantului palux
PÁLUX s. n. lac incolor care se aplică pe suprafața parchetului. (n. com.)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu palux
FUX s. n. scoatere a buștenilor dintr-un blocaj cu ajutorul țapinei și aducerea lor pe apă. (< germ. Fuchs) Vezi definitia »
AFLÚX, afluxuri, s. n. Afluență. ♦ Îngrămădire a unui lichid (mai ales a sângelui) într-un punct al corpului. – Fr. afflux (lat. lit. affluxus). Vezi definitia »
LUX2, (rar) luxuri, s. n. Nivel de viață excesiv de costisitor. ♦ Fast, eleganță, somptuozitate, splendoare. ◊ Loc. adj. De lux = a) extrem de confortabil; care nu reprezintă un lucru de primă necesitate; elegant, somptuos; b) de calitate superioară, de prim rang; select; c) care are articole de calitate superioară și de rafinament. Magazin de lux.Expr. A face lux = a duce o existență fastuoasă, foarte costisitoare; spec. a se îmbrăca extrem de elegant și de costisitor. – Din fr. luxe, lat. luxus. Vezi definitia »
AFLÚX s.n. Afluență, îngrămădeală, îmbulzeală. ♦ Acumulare a unui lichid într-o parte a corpului. [Pl. -xuri. / < fr. afflux]. Vezi definitia »
REFLÚX s.n. 1. Fenomenul de retragere periodică a apei mărilor și a oceanelor datorită atracției Lunii și a Soarelui. ♦ (Fig.) Descreștere, regres. 2. (Chim.) Lichid rezultat prin condensarea vaporilor obținuți la rectificare și care este reintrodus în aparatul din care provine. [< fr. reflux, cf. lat. re – împotriva + flux]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z