Definita cuvantului pantograf
PANTOGRÁF s. n. 1. instrument cu care se reproduce direct (la scară) un desen, un plan, o hartă etc. 2. dispozitiv pentru măsurarea conturului secțiunii transversale a unei excavații, galerii, a unui tunel etc. 3. priză de curent pentru vehicule cu tracțiune electrică, prin care se face legătura cu firul aerian. (< fr. pantographe)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pantograf
ARMONOGRÁF s. n. aparat mecanic cu care se pot obține serii de curbe cu aspect grafic plăcut, armonios. (< fr. harmonographe) Vezi definitia »
TIPOGRÁF, -Ă, tipografi, -e, subst. 1. S. m. și f. Muncitor specializat în lucrările de tipar. 2. S. n. Mașină de cules și de turnat litere sub formă de rânduri întregi. – Din ngr. tipoghráfos. Vezi definitia »
jaf, jafuri s. n. (peior.) 1. marfă de calitate inferioară. 2. aparatură electronică de proveniență dubioasă. Vezi definitia »
raf (ráfuri), s. n. – Șină. Germ. Reif, prin intermediul mag. ráf, sb. raf (Tiktin; Scriban). În Trans. Vezi definitia »
vătaf, vătafi s. m. (intl., înv.) 1. șef de poliție. 2. (deț.) șef de echipă sau de dormitor. 3. infractorul cu cele mai multe condamnări din bandă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z