Definita cuvantului parament
PARAMÉNT s. n. fața exterioară a unui zid, a unei construcții, acoperită cu blocuri regulate de piatră. (< germ. Parament)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu parament
POSEDÁNT, -Ă, posedanți, -te, adj. (Rar) Care posedă (1) ceva. – Din fr. possédant. Vezi definitia »
DEPONÉNT1, -Ă adj., s. n. (verb latin) care are formă pasivă și înțeles activ. (< fr. déponent, lat. deponens) Vezi definitia »
DESICÁNT, -Ă, desicanți, -te, adj. 1. (Despre anumite materiale sau substanțe) Care absoarbe umiditatea. 2. S. m. Material sau substanță care are proprietatea de a absorbi excesul de umiditate dintr-un anumit mediu. – Din engl. desiccant. Vezi definitia »
INDIFERÉNT, -Ă adj. 1. care nu are însemnătate, nu prezintă nici un interes. 2. care nu manifestă interes pentru nimeni și pentru nimic; nepăsător. 3. (chim.) care nu manifestă nici o afinitate, nu reacționează în nici un fel. (< fr. indifférent, lat. indifferens) Vezi definitia »
ECHIPAMÉNT s. n. 1. totalitatea obiectelor cu care se echipează cineva. ♦ ~ de campanie = echipament pe care îl poartă soldații în război sau la instrucție. 2. ansamblu de piese și dispozitive ale unei mașini, instalații etc. care îi asigură buna funcționare. (< fr. équipement) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z