Definita cuvantului parcheriza
PARCHERIZÁ vb. tr. a trata o piesă de oțel sau de fontă cu o soluție de fosfat de fier și mangan pentru a o acoperi cu un strat protector, anticorosiv. (< fr. parkériser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu parcheriza
METAFORIZÁ vb. intr. a folosi metafore, a vorbi în metafore; a da unui cuvânt valoare metaforică. (< fr. métaphoriser) Vezi definitia »
PARAFRAZÁ vb. I. tr. A exprima prin parafrază (1). ♦ A amplifica (o vorbire, o scriere etc.); a interpreta greșit, în mod tendențios, cu rea-voință. [< fr. paraphraser, it. parafrasare]. Vezi definitia »
DĂBĂLĂZÁ, dăbălăzez, vb. I. (Reg.) 1. Tranz. (Despre animale) A-și lăsa să atârne în jos capul, gura sau urechile; a pleoști. 2. Refl. (Despre oameni) A slăbi, a se moleși. – Probabil din dăbălăzat. Vezi definitia »
OBIECTIVIZÁ, pers. 3 obiectivizează, vb. I. Refl. (Rar) A căpăta un caracter obiectiv. – Obiectiv + suf. -iza. Vezi definitia »
MAGHIARIZÁ vb. I. 1. refl. (Despre oameni) A se asimila cu populația de limbă maghiară. 2. tr. A modifica (un cuvânt, o expresie) după structura limbii maghiare. [< maghiar + -iza]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z