Definita cuvantului pensie
PÉNSIE s. f. sumă de bani care se acordă (lunar) celor care au ieșit din producție pentru limită de vârstă sau pentru invaliditate, precum și urmașilor acestora, în cazurile prevăzute de lege. ♦ ~ alimentară (sau de întreținere) = sumă de bani, lunară, pe care o persoană trebuie să o plătească altei persoane în cuantumul și pe durata de timp stabilită de o instanță judecătorească. (< rus. pensiia)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pensie
PROTEROGINÍE s. f. 1. maturizare a stigmatelor înaintea staminelor la aceeași floare; protoginie. 2. caracter al speciilor de animale la care același individ este mai întâi femelă, apoi mascul. (< fr. protérogynie) Vezi definitia »
VATICINÁȚIE s. f. pretinsă prezicere a viitorului; profeție, oracol; vaticiniu. (< fr. vaticination, lat. vaticinatio) Vezi definitia »
CRIOLOGÍE s.f. 1. Studiul legilor de congelare a soluțiilor. 2. Capitol al fizicii care studiază procedeele de obținere a temperaturilor joase, proprietățile corpurilor și fenomenele specifice care se petrec în apropiere de zero absolut; crionică. [Pron. cri-o-, gen. -iei. / < fr. cryologie, cf. gr. kryos – frig, logos – studiu]. Vezi definitia »
scrie un text describtiv Vezi definitia »
CLOROANEMÍE s.f. Anemie care prezintă caracterele clorozei. [Pron. -ro-a-, gen. -iei. / < fr. chloro-anémie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z