Definita cuvantului peribol
PERIBÓL s. n. 1. (ant.) spațiu din jurul templelor grecești decorat cu statui și monumente votive. 2. incintă exterioară a unor edificii sacre. (< fr. péribole, lat. peribolus, gr. peribolos)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu peribol
PRATÍCOL, -Ă adj. (despre animale, plante) în prerii și terenuri ierboase. (< fr. praticole) Vezi definitia »
ROL s.n. I. 1. Listă a proceselor care urmează să fie judecate de către o instanță. 2. Registru în care sunt trecuți contribuabilii la percepție. 3. Lista oficială a celor care se află pe un vapor. II. 1. Ceea ce trebuie să recite un actor pe scenă. ♦ Personajul reprezentat de un actor. 2. Atribuție; menire. [Var. rolă s.f. / < fr. rôle, germ. Rolle]. Vezi definitia »
RASÓL, rasoluri, s. n. 1. Sortiment de carne de bovine sau de porcine care se obține din regiunea gambei. 2. Fel de mâncare preparat din rasol de vită sau din pește, prin fierbere în apă sărată (cu diferite ingrediente). ◊ Expr. (Fam.) A da rasol = a face un lucru în grabă, superficial, de mântuială. [Pl. și: (pop.) rasoale] – Din bg. raszol, scr. rasola, rus. rassol. Vezi definitia »
MOLISÓL s. n. strat de sol care se dezgheață vara la partea superioară, devenind plastic și favorizând producerea solifluziunilor; merzlotă. (< fr. mollisol) Vezi definitia »
DISCÍPOL, discipoli, s. m. Persoană care trăiește în preajma unui maestru, primind învățăturile lui și adesea continuându-le și dezvoltându-le. ♦ Persoană care adoptă, urmează și continuă doctrina, învățătura, principiile cuiva. [Var.: discípul s. m.] – Din lat. discipulus. Cf. fr. disciple. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z