Definita cuvantului periferic
PERIFÉRIC, -Ă I. adj. situat la periferie, de margine; periferial. ◊ (fig.) de mică însemnătate. II. s. n. dispozitiv în afara unității centrale a unui ordinator, servind la introducerea, memorarea sau extragerea de date. (< fr. périphérique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu periferic
HIDÁTIC, -Ă adj. referitor la hidatide. ♦ chist ~ = pungă de forma unei vezicule cu un conținut lichid, care se formează în unele organe, datorită larvelor de tenie. (< fr. hydatique) Vezi definitia »
ARSÉNIC1 s. n. anhidridă arsenioasă; arsen (2). (< fr. arsenic, lat. arsenicum, gr. arsenikon) Vezi definitia »
ANICÓNIC, -Ă adj. (despre religii) fără icoane (p. ext.) care nu recurge la reprezentări figurate. (< an1- + iconic) Vezi definitia »
PERIÓDIC, -Ă adj. Care revine, care se repetă cu regularitate la anumite perioade. ♦ Publicație periodică (și s.n.) = publicație care apare regulat la anumite date. [Cf. fr. périodique, lat. periodicus]. Vezi definitia »
ELECTRÓNIC, -Ă I. adj. 1. referitor la electroni(că). 2. care funcționează după legile electronicii. ♦ muzică ~ă = muzică cu ajutorul generatoarelor de sunete electronice. II. s. f. 1. știință care studiază fenomenele legate de mișcarea electronilor și ionilor în diferite medii. 2. ramură a electrotehnicii care se ocupă cu producerea dispozitivelor și aparatelor electronice. (< fr. électronique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z