Definita cuvantului perlaj
PERLÁJ s. n. 1. execuție perfectă a unei bucăți muzicale, cântând în mod clar și distinct fiecare notă. 2. degajarea sub formă de bule a gazelor dizolvate în lichide. 3. aglomerare a cernelii sub formă de mici particule pe suprafața unei tipărituri; perlare. (după fr. perler)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu perlaj
CUVELÁJ s. n. armare interioară a puțurilor exploatărilor miniere. (< fr. cuvelage) Vezi definitia »
RODÁJ s. n. 1. suprafinisare, cu ajutorul unui abraziv, a suprafețelor de contact în mișcare a două piese metalice asociate în funcționare. 2. operație prin care anumite mecanisme, (organe de) mașini etc. sunt supuse la diferite regimuri de funcționare, pentru a se obține o ajustare și o rectificare cât mai bună a suprafețelor de contact ale pieselor. (< fr. rodage) Vezi definitia »
DEBRAIÁJ s. n. debreiere. (< fr. débrayage) Vezi definitia »
curáj (-juri), s. n.1. Vitejie, temeritate. – 2. Furie, mînie. – Var. (pop.) coraj. Mr. curagiu. Fr. courage, it. coraggio (sec. XVIII). Sensul 2 se potrivește mai bine pentru var., cf. sp. coraje. Cuvîntul mr. provine din it.Der. curajos, adj., din fr. courageux; încuraja, vb. (a îmbărbăta, a anima, a stimula), din fr. encourager; încurajator, adj. (de încurajare); descuraja, vb. (a demoraliza, a demobiliza), format pe baza fr. décourager; descurajator, adj. (care descurajează). Vezi definitia »
DECOLTÁJ s.n. Decoltare. [Cf. fr. décoltage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z