Definita cuvantului pietonal
PIETONÁL, -Ă adj. referitor la pietoni. (< pieton + -al)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pietonal
EPITERMÁL, -Ă adj. (despre un proces hidrotermal) care reprezintă stadiul final al depunerii mineralelor din soluții magmatice fierbinți. (< fr. épithermal) Vezi definitia »
GENITIVÁL, -Ă, genitivali, -e, adj. Care se află în cazul genitiv, care are valoarea cazului genitiv; care se referă la cazul genitiv. – Genitiv + suf. -al. Vezi definitia »
UNILATERÁL, -Ă adj. 1. Așezat pe o singură parte. 2. Care vede numai o singură latură a lucrurilor, care se rezumă la un singur domeniu de cunoștințe; mărginit; arbitrar. ♦ (Jur.; despre un contract) Care creează obligații numai pentru una dintre părți. ♦ (Despre un act juridic) Emanat de la o singură persoană. [< fr. unilatéral, cf. lat. unus – unul, latus – latură]. Vezi definitia »
DIGITÁL, -Ă Al degetelor, produs de deget. ◊ Amprentă digitală = (de obicei la pl.) urmă pe care o lasă degetele pe un obiect de care s-au atins. [Cf. fr. digital, lat. digitalis]. Vezi definitia »
OPERAȚIONÁL, -Ă adj. 1. referitor la operații. ◊ care permite a efectua în condiții optime unele operații. 2. folositor, practic. 3. referitor la operații militare. (< fr. opérationnel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z