Definita cuvantului platoniza
PLATONIZÁ vb. intr. a se manifesta, a reacționa la modul platonic (2). (< platon/ic/ + -iza)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu platoniza
MORALIZÁ vb. I. tr. (Rar) A face morală; a da cuiva învățături morale. [< fr. moraliser]. Vezi definitia »
RAȚIONALIZÁ vb. tr. 1. a folosi metodele și procesele tehnologice cele mai eficiente; a utiliza la maximum mijloacele de producție în scopul creșterii productivității muncii și a reducerii prețului de cost. 2. a limita prin anumite restricții consumul unor produse deficitare; a raționa (II). 3. a transforma o expresie algebrică cu un radical într-o expresie echivalentă, fără radical. (< fr. rationaliser) Vezi definitia »
STILIZÁ vb. I. tr. 1. A da (unui text) o formă literară. 2. (Arte) A reprezenta simplificat un obiect din natură, cu păstrarea elementelor esențiale. 3. A prelucra, prin utilizarea elementelor esențiale, un motiv de artă populară într-o creație personală. [Cf. fr. styliser]. Vezi definitia »
DISPENSARIZÁ vb. tr. a lua în evidența dispensarului (pentru îngrijire și control periodic). (< dispensar + -iza) Vezi definitia »
DRAMATIZÁ vb. tr. 1. a adapta o lucrare literară epică condițiilor reprezentării scenice. 2. a face ca ceva să devină impresionant. ◊ (ir.) a lua în tragic, a da prea multă importanță unui eveniment. (< fr. dramatiser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z