Definita cuvantului pleiadă
PLEIÁDĂ s. f. 1. grup de șapte poeți greci din Alexandria; grup de poeți francezi dominat de Ronsard. ◊ grup de oameni iluștri cu aceleași concepții, preocupări etc. ◊ mulțime, totalitate. 2. ansamblul izotopilor unui element. ◊ grup de elemente chimice cu proprietăți asemănătoare. (< fr. pléiade, lat. Pleiades)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pleiadă
cúlpă (cúlpe), s. f. – Vină. Lat. culpa (sec. XIX). – Der. culpabil, adj. (vinovat), din lat. culpabilis (sec. XIX); culpabilitate, s. f. (vinovăție); culpeș, s. m. (vinovat), der. internă destul de riscantă, care pare a i se datora lui Odobescu, a fost folosită numai de unii scriitori din sec. XIX; inculpa, vb., din fr.; disculpa, vb., din fr. disculper, mai puțin folosit. Vezi definitia »
PELÍNCĂ, pelinci, s. f. (Reg.) Scutec. ◊ Expr. A ieși (sau a fi scos) din pelinci = a depăși vârsta alăptării; p. ext. a fi foarte tânăr, fără experiență. ♦ Pelincile Domnului = turte subțiri și rotunde din aluat nedospit, îndulcite cu miere sau cu zahăr și presărate cu miez de nuci, tradiționale la unii creștini în ajunul Crăciunului. – Din magh. pelenka, ucr. pelinka. Vezi definitia »
PRIVEGHEÁLĂ s. f. (Pop.) Priveghere. [Var.: (reg.) privigheálă s. f.] – Priveghea + suf. -eală. Vezi definitia »
PLASMAGÉNĂ, plasmagene s. f. (Biol.) Genă din citoplasmă. – Din fr. plasmagène. Vezi definitia »
PIROPLASMÓZĂ s.f. Boală infecțioasă la cal, la vite sau la oi, asemănătoare cu malaria, datorată unui parazit care distruge globulele roșii și provoacă febră mare. [< fr. piroplasmose]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z