Definita cuvantului politicianism
POLITICIANÍSM s. n. activitate politică bazată pe practici imorale și demagogice. (< politician + -ism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu politicianism
FREUDÍSM s. n. Psihanaliză. [Pr.: froidism] – Din fr. freudisme. Vezi definitia »
TRADIȚIONALÍSM s. n. Atașament (exagerat) față de tradiție; atitudine dictată de acest atașament. ♦ (În mișcarea culturală și literară) Tendință excesivă spre folclor, istorie etc., care se opune modernismului și respinge ideea de civilizație; supraevaluare a tradiției. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. traditionalisme. Vezi definitia »
PANTELÍSM s.n. Concepție idealistă care susține că la baza dezvoltării fenomenelor este o voință de natură cosmică, care fixează anumite scopuri. ♦ Teorie care afirmă voința ca origine și natură a binelui. [< fr. pantélisme, cf. gr. pas – tot, teleos – scop]. Vezi definitia »
SUPRAREALÍSM s. n. Curent literar și artistic apărut în prima jumătate a sec. XX, care pune accentul pe activitatea spontană a imaginației și pe exploatarea zonelor iraționalului în creația artistică. [Pr.: -re-a-] – Supra- + realism (după fr. surréalisme). Vezi definitia »
ANTICOLONIALÍSM s. n. mișcare social-politică a popoarelor împotriva colonialismului. (< fr. anticolonialisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z