Definita cuvantului monitoriza
MONITORIZÁ, monitorizez, vb. I. Tranz. A supraveghea prin intermediul monitorului2 (2) sau al altui aparat specializat. – Monitor2 + suf. -iza (după engl. monitor).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu monitoriza
NAȚIONALIZÁ, naționalizez, vb. I. Tranz. 1. A trece din proprietate particulară în proprietatea statului unele întreprinderi, pământul, unele zăcăminte etc. 2. (Rar) A imprima sau a da caracter național, a adapta la specificul național. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. nationaliser. Vezi definitia »
VULCANIZÁ, vulcanizez, vb. I. Tranz. A modifica structura cauciucului brut prin încălzire cu sulf (obținându-se astfel un produs de o mai mare elasticitate, insolubil în solvenții obișnuiți); a repara, a lipi un obiect de cauciuc cu ajutorul procedeului descris mai sus. – Din fr. vulcaniser. Vezi definitia »
DĂBĂLĂZÁ, dăbălăzez, vb. I. (Reg.) 1. Tranz. (Despre animale) A-și lăsa să atârne în jos capul, gura sau urechile; a pleoști. 2. Refl. (Despre oameni) A slăbi, a se moleși. – Probabil din dăbălăzat. Vezi definitia »
CHIMIOSTERILIZÁ vb. tr. a steriliza cu substanțe chimice. (< chimio- + steriliza) Vezi definitia »
FORMOLIZÁ vb. I. tr. 1. A dezinfecta cu formol o încăpere sau obiectele contaminate cu microorganisme patogene. 2. A fixa țesuturile animale cu ajutorul formolului sau al vaporilor de formol. [< formol + -iza, după fr. formoler]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z