Definita cuvantului ponton
PONTÓN s. n. 1. pod improvizat peste o apă, din bărci legate între ele. 2. ambarcație (fixă) pentru a ușura acostarea navelor, a susține o instalație etc. 3. vas fără motor și fără punte cu care se transportă mărfurile dintr-un port sau se ancorează vasele mai mari. (< fr. ponton)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ponton
POANSÓN s. n. 1. matriță pentru decupare, îndoire, ambutisare etc. prin deformare plastică. ◊ bucată de oțel pe care se gravează literele în relief și cu care se bat matrițele pentru caractere tipografice. 2. unealtă de oțel cu vârful gravat, pentru marcat, ștanțat etc. 3. unealtă cilindrică de os ascuțită la vârf, cu care se dă formă rotundă unor puncte de broderie cu găuri. (< fr. poinșon) Vezi definitia »
PISTOFÓN s.n. Instrument pentru măsurarea presiunii acustice. [< fr. pistophone]. Vezi definitia »
PÁTVAGON s.n. Vagon de bagaje. [Pl. -oane, acc. și patvagón, var. pacvagon s.n. / < germ. Packwagen]. Vezi definitia »
AVIOFÓN s.n. Tub acustic de comunicare (la avioanele de școală) care face legătura între cele două locuri. [< fr. aviophone, cf. rus. aviafon]. Vezi definitia »
FRONTÓN s.n. Element arhitectonic format dintr-o cornișă de formă curbă sau triunghiulară, situat deasupra intrării unui edificiu. [Pl. -oane. / < fr. fronton]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z