Definita cuvantului portbebe
PORT-BEBÉ s. n. (ruc)sac matlasat unde este purtat copilul pe spatele sau pe pieptul celui care îl duce. (< fr. porte-bébé)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu portbebe
cahlă de teracotă pentru sobe: sunt plăci și piese de colț modelate în tipare de ipsos, destinate construcției sobelor de teracotă. Se ard ca biscuit și dupa răcire se glazurează și se ard din nou. De cele mai multe ori se angobează. Dimensiuni: 23 x 25 cm, elementele de colț au o față de 23x25 cm și una de 11,5 x 25 cm. Se fabrică și cahle pentru elemente de soclu, de cornișă, ornamente etc. Vezi definitia »
REFIÉRBE, refiérb, vb. III. Tranz. A fierbe ceva din nou. – Re1- + fierbe. Vezi definitia »
suvoálbe (-ólb, -ólt), – (Olt.) A învinge, a supune, a domina. – Var. suvolbi. Lat. *subvolvĕre (Candrea), sau învoalbe cu schimb de pref. Vezi definitia »
RĂSFIÉRBE, răsfiérb, vb. III. Tranz. A fierbe timp îndelungat; a fierbe mai mult decât e necesar. – Răs- + fierbe. Vezi definitia »
ACHEBE, Chinua (n. 1930), scriitor nigerian de expresie engleză. Romane prezentînd dezagregarea societăților africane tradiționale în contact cu civilizația europeană („Săgeata Domnului”, „Demagogul”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z