Definita cuvantului portbilet
PORTBILÉT s. n. portofel pentru păstrarea bancnotelor. (< fr. porte-billets)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu portbilet
nechézet, nechézete, s.n. (reg.) nechezat. Vezi definitia »
PICHÉT3, (I) pichete, s. n., (II) picheți, s. m. I. S. n. 1. Subunitate însărcinată cu asigurarea securității trupelor aflate în marș. 2. (Adesea urmat de determinarea „de grăniceri”) Subunitate însărcinată în trecut cu paza unui sector al frontierei. ♦ Clădire în care își avea sediul această subunitate. 3. Grup organizat (de militari sau de civili) însărcinat cu apărarea sau cu paza unui obiectiv important, cu stingerea incendiilor într-o întreprindere etc. ♦ (În sintagma) Pichet de grevă = detașament de muncitori greviști care stau de gardă la poarta întreprinderii lor pentru a preveni pe muncitorii din afară despre declanșarea grevei și pentru a împiedica pătrunderea în întreprindere a spărgătorilor de grevă. II. S. m. Țăruș de lemn sau de metal care se înfige în pământ pentru a marca un punct al unei alinieri sau al unui traseu, locul unde urmează să fie plantat un puiet de arbore etc. – Din fr. piquet, germ. Pikett, rus. piket. Vezi definitia »
PORTȚIGARÉT s.n. 1. Cutie plată de metal, de piele etc. în care se păstrează țigările. 2. Tub mic din diferite materiale în care se fixează țigara pentru a fi fumată. [Cf. fr. porte-cigarette]. Vezi definitia »
BOGHÉT, -Ă, bogheți, -te, adj. (Reg., despre găini) Cu un smoc de pene pe cap. ♦ Fig. Frumos și mare. Ochi bogheți. Vezi definitia »
PORTRÉT s.n. 1. Desen, pictură, fotografie etc. care înfățișează chipul unei persoane. ♦ Portret-robot = portret care întrunește trăsăturile unui criminal căutat, alcătuit după semnalmentele furnizate de mai mulți informatori, decupându-se părți din diferite fotografii ale altor oameni; (p. ext.) schemă umană, imagine-tip. 2. Înfățișare a aspectului fizic și moral al unui personaj, într-o operă literară. [Pl. -te, -turi. / cf. fr. portrait]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z