Definita cuvantului preinfarct
PREINFÁRCT s. n. sindrom cu aspecte clinice și de laborator intermediare față de criza de angor și infarctul miocardic. (< germ. Präinfarkt)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu preinfarct
SACROSÁNCT, -Ă adj. (Uneori ironic) Sfânt. [Var. sacrosant, -ă adj. / < lat. sacrosanctus]. Vezi definitia »
antráct (antrácte), s. n. – Pauză între două acte ale unei reprezentații. Fr. entr' acte. Vezi definitia »
COMPÁCT, -Ă, compácți, -te, adj. ~ 3. (Mat.) Care se referă la un spațiu topologic și, în special, la un spațiu metric, cu proprietatea că, pentru orice reuniune de mulțimi deschise care îl conține, există o reuniune de submulțimi ale mulțimilor date, cu un număr finit de elemente, și care de asemenea îl conține. [MW] Vezi definitia »
EDÍCT s.n. Lege, ordonanță prin care un înalt magistrat roman (mai ales pretorul și, sub imperiu, împăratul) își arăta activitatea trecută și anunța programul activității viitoare, adesea sub formă de norme juridice. ♦ Act, decret emis de un monarh prin care se stabileau norme imperative cu privire la o anumită problemă. [Pl. -te, -turi. / < lat. edictum, cf. fr. édict]. Vezi definitia »
CONTRAPÚNCT s.n. 1. Prezența simultană a două sau mai multe melodii cu caracter independent. ♦ Melodie care se cântă concomitent cu tema într-o lucrare muzicală. 2. Tehnica de a compune muzică pe mai multe voci; (p. ext.) arta de a compune melodii. ♦ Parte a muzicii care studiază acest fel de compoziție. [< it. contrappunto, cf. fr. contrepoint]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z