Definita cuvantului monetiza
MONETIZÁ, monetizez, vb. I. Tranz. (Rar) A transforma metalul în monedă, a bate monedă. – Din fr. monétiser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu monetiza
DIVIZÁ vb. I. tr., regl. a (se) divide; (p. ext.) a (se) despărți, a (se) dezbina. II. tr. 1. (mat.) a face o împărțire; a împărți. 2. a trasa diviziuni pe un instrument de măsură. (< fr. diviser) Vezi definitia »
SUBTILIZÁ vb. I. 1. tr. A face subtil, fin, pătrunzător. 2. intr. A folosi subtilități, a avea mult rafinament. 3. tr. (Argotic) A face ceva să dispară pe nesimțite; a sustrage, a fura. [< fr. subtiliser]. Vezi definitia »
DIGITIZÁ, digitizez, vb. I. tranz. A converti un semnal electric de tip analog într-o formă digitală, recunoscută de computer. – Din engl. digitize. Vezi definitia »
CANALIZÁ, canalizez, vb. I. Tranz. 1. A îndrepta cursul unei ape pe un canal (1). ♦ Fig. A dirija o acțiune într-un anumit sens. 2. A dota o localitate, un teren, un sistem tehnic etc. cu canale de scurgere. – Din fr. canaliser. Vezi definitia »
CHICHÉN ITZÁ, oraș precolumbian în S Mexicului, în Pen. Yucatán. Întemeiat în sec. 6, a devenit cap. Statului Maya și apoi a noului Imp. Maya-Toltec (sec. 10), fiind abandonat în sec. 15. Săpăturile arheologice au scos la lumină grandioase vestigii constînd din edificii de caracter civil, piețe publice, o piramidă monumentală („El Castillo”) dedicată cultului solar, un templu al „războinicilor” cu bogate picturi murale ș.a. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z